Search This Blog

Wednesday, August 3, 2011

Menu Berbuka untuk puasa ketiga.....

Assalammualaikum.....

It's already third day of fasting. Yesterday i forgot to take some pictures but today want to show what meals that i cook for today.

Ikan kerisi goreng
Kacang panjang masak telur
Ikan kerisi masak lemak....?


Unfortunately, the taste is not..emm...asal bleh makanlah cuma x sampai ckit rasanya. It's ok, it's ok next time bleh improve sbb dah tahu dah nk masak mcm mana. Terima kasihlah kat internet dan beberapa blogger yg post resepi ni termasuk lah my mom sbb layan gak pertanyaan anaknya yg sorang ni masa tepon walaupun in the middle of driving. Tomorrow aku masak yg aku expert, PAPRIK!! X lah expert tp at least ni yg aku suka masak. Next next day lagi nk masak tom yam lah plak.

Hadis utk post kali ini....
Diriwayatkan dari Anas, ia berkata : Telah bersabda Rasulullah saw: Apabila makan malam telah disediakan, maka mulailah makan sebelum shalat Maghrib, janganlah mendahulukan shalat daripada makan malam itu ( yang sudah terhidang ).
( H.R : Al-Bukhary dan Muslim )


2 comments:

  1. boleh tahan jgk tgk gmbr mcm sedap

    ReplyDelete
  2. @Nick
    Gambar jer lawa tapi level kesedapannya tu agak low ckit,huhuhuhu!

    ReplyDelete