Search This Blog

Friday, August 5, 2011

Layan jer lah....

Assalammualaikum....

Maaf lah der. Bukan niat aku nk post menu berbuka puasa aku kat sini tiap hari tapi oleh sbb aku x pernah masak sebelum ni, rasa mcm satu pencapaian besar wat aku. Menu apakah hari ini? Aku ketandusan idea masa tgk bahan-bahan mentah yg tinggal kat dlm peti ais. Last-last, masak lah lauk-lauk di bawah ini....


Sayur di rumah sudah habis. tinggal sawi sahaja. jadi masaklah yg asas jer. sawi masak.....lauk ni apa namanyer eik? tumis ngan bawang merah,bawang putih,campur ikan bilis sikit, letak air sikit then baru letak sayur. Sawi masak air eik? yer kot...

Ceh, tidak nmpk udangnyer. ini tomyam udang yer kawan-kawan. Esk n Ahad ibu aku lak yg masak. Mesti sedap nyer! slurp!slurp!


Jumpa video ni kat youtube. lawak gila! silalah tonton kalo ada masa yer....




Hadis utk post kali ini. Hari ni ada dua post eik? Letak jer lah yer utk bacaan bersama...
Diriwayatkan dari Abu Hurairah, ia berkata : Adalah Rasulullah saw. menggalakkan qiyamullail (shalat malam ) di bulan Ramadhan tanpa memerintahkan secara wajib, maka beliau bersabda : Barang siapa yang shalat malam di bulan Ramadhan karena beriman dan mengharapkan pahala dari Allah, maka diampuni baginya dosanya yang telah lalu.
( H.R : Jama'ah )

5 comments:

  1. mesti awak orang yang pandai masak kan..huhu

    ReplyDelete
  2. @saleem
    pandai masak kalo resipi ada kat sebelah,hahahah!

    ReplyDelete
  3. oklah tuh!x ramai yg minat even dia adalah gurl.lepas ni ada plan nak bukak restoren ke?...huhu.tq sudi datang blog

    ReplyDelete
  4. gulp!! tgk siang2 blog awk lapo plak...

    ReplyDelete
  5. @Nick
    lain kali tgk lepas buka pose yer!

    ReplyDelete