Search This Blog

Tuesday, November 22, 2011

Harimau Muda Mengaum di hadapan hampir 100k penyokong Garuda

Assalammualaikum....

First of all, sorry sbb x tengok perlawanan penuh bola sepak Harimau Muda menentang Garuda. Sibuk nk siapkan final year projek. So, sambil2 wat keje kat laptop tu, updatelah news guna twitter. Masa mula2 tu harapan x lah meninggi mana pun buat pasukan Malaysia bcoz for me myself, if I put my hope to higher, it is easily to crush down. Seriously.
So, dlm update2 kat twitter dapat tahu Garuda mendahului game dengan gol 1-0. X rasa apa2 sangat. Mungkin sbb sy ni pun bukannya kaki bola. Then, gol pertama Harimau Muda menyusul. Start jer gol sama, hati dah excited. 'Boleh tahan gak team bolasepak aku ni' , itulah yg bermain kat fikiran aku masa tu. Tapi lepas tu otak stil fokus kat projek lah. Tup,tup, dpt tahu game dipanjangkan dgn dua masa tambahan but still x dpt apa2 gol lg. Lastly, PK time. 
PK ni pun aku baru tgk kat utube subuh tadi. Smlm berhenti wat projek sbb mengantuk sangat. Cool jer pemain Harimau Muda wat PK kecuali si Fakri. Emm...x salahkan dia pun tapi tendangan dia obviously lemah. So dgn kelebihan 5 gol (4pk+1golgame), Harimau Muda berjaya mempertahankan pingat emas dalam bola sepak utk Malaysia. SYABAS! 
Tapi bengang lah kan ngan tuan rumah. Punyalah x der semangat kesukanan. Ko nk wat bising masa game, aku x kisah sangat tapi apa kes wat bising masa lagu 'NEGARAKU' dimainkan? Itu dah tahap kurang ajar dan x ada adab langsung. Indonesia bagi aku x layak jadi tuan rumah kalo mcm ni sikap diorang, merendah-rendahkan lagu kebangsaan negara2 lain yg bertanding terutamanya musuh seteru diorang iaitu Malaysia. Aku x tahu apa yg diorang bengang sangat ngan Malaysia sampai layan negara kita cm tu. Bukan nk mengungkit tapi diorang langsung x appreciate segala layanan baik, pertolongan yg Malaysia bagi dan hulurkan kat diorang bila diorang dlm kesusahan. 
Lagi satu, sudahlah Indonesia ngan Malaysia ni dua2 negara Islam, kenapa nk tunjuk sikap mcm tu kat negara yg satu agama ngan diorang? Padanlah org kafir kat luar sana duk gelak, tepuk tangan sakan bila tgk negara2 Islam sendiri benci ngan negara2 Islam yg lain....
Geram tahap gaban tapi sbb aku diajar bahawa memaafkan adalah lebih baik dari berdendam, sbb aku diajar utk menghormati org, sbb aku ni rakyat bertamadun, segala apa yg Indonesia buat kat Malaysia utk Sukan Sea 2011 kali ni, aku cuba tutup sebelah mata jer. Lantak koranglah asalkan kitorang dah menang,hem!

Cuci mata ckit ngan video final game ni kat utube....



Sunday, November 20, 2011

Help me to fill this survey....

This survey if about potential of using ICT in Islamic-based education. My group need to do term paper about this title, so, hope can help me out!

https://docs.google.com/spreadsheet/viewform?formkey=dHMxaFU2QjE2OHN4REt2aVhIRVo1SGc6MQ

Thank you so much for participate....in case u answer this survey.
Thank you!!

Tuesday, November 8, 2011

Jin Akanishi 1st U.S Debut Single...

Assalammualaikum...
It's fangirl time!!


I already buy it...all 4 versions and the Remixes too!! Excited!! I'm buy it using US account and with the help from 7Eleven and MOL where i can buy Gift Card. Link for this single ---> http://itunes.apple.com/us/artist/jin-akanishi/id475226725

Sunday, November 6, 2011

Selamat Hari Raya Aidiladha!!

Assalammualaikum...

Setelah asyik menjadi fangirl sepenuh masa, ni nk jadi manusia balik. Selamat Hari Raya Aidiladha! 
Seluruh umat Islam yg berkemampuan pastinya sedang menjalani ibadah haji di Makkah di kala ini. Ibu saya cakap saya mungkin berpeluang utk menjalani ibadah haji tahun 2023 sbb ibu dah daftar nama kitorang sekeluarga. Moga2 dipanjangkan umur dan masa tu aku mampu bayar utk diri aku,huhuhu!!

Saturday, November 5, 2011

Using ITunes for the 1st time....

Assalammualaikum....

Well, hello there!! I'm excited now coz i can finally buy Test Drive by Jin Akanishi from iTunes that will come out this 8th nov! This is my first time using iTunes and it's quite difficult since Jin's song will only release in U.S, and i need US account. So, i went through some tutorial made by others Jin's fans. With that, i manage to create US aacount for iTunes. Second problem is, i need to have Gift Card to buy it, since i'm not in US.
I'm trying to find out easier way to buy Gift Card. Some fans advice me to buy it in any Apple Store, or buy it online. Somehow i dun know where to find any near Apple Store.
So, i found out this website --> https://www.mol.com/v5/en/iTunes.aspx . It say i can have Gift Card pin immediately after i buy it. However, i try to buy it using credit card but it looks like it does not accept my credit card. Then i wonder, how can i buy it? I read some instructions and it turns out that i can use 7Eleven as method of payment. Honestly i dun understand at first. But then, it's quite easy when i know exactly how to use it, more easy than credit card i guess if u have money in hand. You must register at that website first. Then, go to any near 7Eleven and ask for MOL reload just like u request for mobile reload. They will giv u a receipt contain of serial number and pin number. After that u can go to website back and enter the reload serial number and pin number. Then,walla! You can buy Gift Card straight away after that. Because it is easy to find 7Eleven around me,so, i guess this method is much more easier to me.
Then, this is my account iTunes with $15 balance in it ^_^
FINALLY i can buy Jin's first US single!! Fuih, i really thought i can't make it! I really want Jin to success in US and also in Japan. To make it happen, as his fans, this is the correct way to support him. I hope others Jin's fans will not share his single since this will effect Jin's single sales. Ah, i'm also already order Jin's mini album that will come out this 7th Dec. Emm...this is actually my first time buy his stuff since he went solo. I didn't manage to buy Eternal/Yellow Gold Tour 3011 previously. I hope i can continue supporting him. Good Luck Jin!!
His latest interview below...

He will appear in Kollaboration 11 today but i'm not sure what time according to Malaysia time. He will meet with G.Na!! I love G.Na too! Need to here some fan report after this!

Ok, until now,Wassalam!!