Search This Blog

Wednesday, September 26, 2012

If U Think U Are Ugly, Think Again Coz Out There, Someone Is More Ugly Than U. Who? She/He is POLITIC....

Assalammualaikum,

Hehhee, tajuk yg paling panjang pernah aku wat sepanjang aku mengarang di sini. Ok, PRK atau dikenali sebagai Pilihan Raya Kampus sudah melabuhkan tirainya. Syabas kepada pemenang. Namun, menang tidak semestinya yang terbaik tetapi apabila diberikan mandat sebagai pemenang, semua berharap si pemenang dapat membuktikan dia yang terbaik. Ku sudah bilang sebelum ni bahawa aku tidak begitu mengambil endah tentang politik. Memang langsung tak terfikir pasal politiklah dalam apa jua keadaan sekalipun selagi aku still hidup dengan aman dan tenang.

Aku x tahu keputusan PRK kali ni. Universiti yg ada PRK pun aku x tahu jumlahnya. Dan lepas aku jd ex- kpd universiti aku, aku barulah tahu macamana nk bezakan Pro-Aspirasi ngan Pro-Mahasiswa. Even aku x tahulah camner nk bezakan calon guna parti mana. Pro-Aspirasi adalah salah satu sayap kerajaan manakala Pro-Mahasiswa mestilah yg sebaliknya. Masa aku mengundi time aku still title 'student', aku x rasa sangat pun kehangatan mengundi tu. Relaks jer berkempen, mengundi, sistem pun ok. Tup2 tahun ni sistem wat hal, lol, apa cer der? Tapi aku teramatlah yakin faktor pilihan raya yg sebenar yg kemungkinan akan diadakan tidak lama lagi yg stil menjadi tanda tanya membuatkan semua parti berkempen habis-habisan, berperang mati-matian untuk membuktikan parti masing2 tu bagus.

Aku x perlu nk berkempen. Aku x perlu nk bgtau aku berpihak parti yg mana. Aku x perlu nk menabur fitnah atau membesar-besarkan cerita supaya parti yg aku x berapa nk sokong tak dapat undian. Apa yg aku amat pasti, aku tahu parti mana yg akan mendapat UNDIAN aku. Silent supporters mcm aku lebih mendatangkan makna daripada noisy supporters yg pandai ckp ikut mulut, taksub dgn parti masing2. Aku mengundi berdasarkan apa manfaat yg akan aku dan keluargaku dapat di MASA HADAPAN, bukannya untuk sementara waktu.

Bagaimana caranya? Cakaplah aku selfish,ckp lah aku ckp besar sbb aku mcm ni skrg, kalo esk2 lusa aku jadi lain, baru duk sibuk nk ikut berkempen.... X dernyer,der. Sorrylah sbb aku mmg selfish. Lebih baik aku selamatkan diri aku dulu, agama aku dulu, bangsa aku dulu before aku selamatkan org lain. Berfikirlah secara logik, adil dan waras. Kalau parti ini memimpin, bolehkah kita meneruskan ibadah kita sebagai MUSLIM dgn aman dan terang-terangan. Kalo parti ini memimpin, bolehkah mereka memastikan bangsa MELAYU tidak akan ditindas dan dianaktirikan sepertimana di negara jiran? Kalo parti ini memimpin, bolehkah mereka berlaku adil kepada semua bangsa? Kalo parti ini memimpin, bolehkah negara kita ini terus aman, maju, dan berjaya? Kalo parti ini memimpin, bolehkah anak, cucu, cicit kita nnti mendapat kelebihan? Kalo parti ini memimpin, bolehkah mereka MENUNAIKAN JANJI-JANJI mereka sebelum diberi tanggungjawab memimpin.... selanjutnya, silalah sambung sendiri soalan anda.

Janganlah mengundi hanya disebabkan mereka adalah calon feveret sehingga korg x nmpk cacat celanya calon korg tu. Beranilah menyokong yg benar dan beranilah menolak yg salah, walaupun yg benar itu datangnya dr parti berlainan dan yg salah tu datangnya dari parti sokongan korg sendiri. Jangan jadikan internet,laman sosial sebagai medium kempen politik parti sokongan anda. 

KALO ANDA RASA CALON ANDA ITU LAYAK, BIARLAH DIA SENDIRI YANG BUKTIKAN DIA LAYAK, BUKANNYA ANDA.

Pergh, berpolitik aku di sini. But perlu diingatkan, ini adalah pendapat dan pandangan dari aku sbg pemerhati dan silent supporters. Sekali lg aku nk ingatkan, aku takkan berkempen tp aku tahu parti mana yg layak mendapat undian aku.

OOOHHH!! Lupa nk kongsi satu citer!! JIN AKANISHI ku sudah bergelar bapa. OMODETTO! He got a girl just like what he want before! It's good to hear that news. So, I hope he will make a comeback soon. Miss his music so much!

OK, next time smbg citer lain, Bye,Wassalam.

Thursday, September 20, 2012

I is Me, Me is I.... What?

Assalammualaikum and good day everyone!

It almost 5 months since i wrote my latest post. Alhamdulillah, i'm still here to cont. my life. As i already become an employee, now i can do anything i want, buy whatever i want and do whatever i want ^_^. Still, i miss my old days as a students either it is as primary, 2ndary or university students. But i guess my life as university students is the most precious one. i can suddenly skip classes, sleep and go somewhere whenever i want. i think the most unfortunate for me as university students is because i dun hav enough money,hahhahaah!

Well, Aidilfitri is already gone, Merdeka already in past and Hari Malaysia are 4 days ago. So,selamat,selamat,selamat jer lah yg bleh aku wish. Ok, what story i wan to write?.... Let's start from recent to oldies.

Yesterday i saw this one tumblr account. He is fashion designer i assume. So, when i saw his sketches, it giv me memories of 2ndary school. I do hav dream to become fashion designer one day and i had asked my counselling teacher at that time bout which university should i proceed to make my dream as fashion designer come true. However, i definitely aware that my parent will surely not liking this dream. For them, something that involving art is actually fit more as a hobbies, not a carrier. So, when i think bout it back, luckily i'm not a stubborn person where mayb i will throw a tantrum if my parents prevent me from achieving my dream as a fashion designer. I'm glad to be me now. Other than fashion designer, i do wish to become a writer.

Oh, ok, my younger sister, Achik/Fatin/Adilah... we does hav many nicknames,all of my siblings including me. Achik manage to further her study at Indonesia. Universitas Hasanuddin....yeah, i think that's the name of university. She also get an offer from UiTM for Science Forensic course but then my dad ask her to choose Indonesia. Well, at 1st i kind of feel worried coz, yeah, u know, indonesia.... but she already there now, so, i will always pray the best for her. GOOD LUCK,ACHIK! LOVE U!

My hubby still in hiatus..... JIN AKANISHI of course, who else :p. Meisa might deliver the baby this end of sept or earlier oct. Always waiting for his comeback.... This is kind of longer than his 1st hiatus when he studied at L.A.

Oh, should i write what happen to Malaysia currently? Yeah, mostly bout politics. I guess when PRU get near, all parties bcome aggressive. Attack here, attack there. Even with the small matter bcome big for them, all bcoz of politics. You heard/read the story bout Abby? It's good when she decided to change, wear hijab become a good muslimah but what i dun like is when she used that changes for politics. I dun wan our religion which Islam become a tool as politic games. Very much dun like. And u dun hav to tell to the world u support this party,u support that party. Isn't 'Undi ada adalah rahsia', so, x yah lah nk hebah-hebah kan sangat pun.

Oh God! I just get called by my boss and he wan to giv me n other officemate a tasks regarding javascript tomorrow.... So, i need to study bout it. 

Ok, i stop here. Wassalam.