Search This Blog

Saturday, July 30, 2011

Bertemu lagi Ya Ramadhan....

Assalammualaikum....


Nampaknya team bola sepak kita kecundang kepada Spore. But pujian seharusnya dibagi kat Apek yg menjaga gol separuh mati. Walaupun aku bukanlah pakar bola sepak tp sakit jantung dan sakit tekak gak lah masa menyaksikan perlawanan ari tu. Rasa mcm nk baling botol jer kat pemain yg main x betul tp hakikatnya diorang main kat padang tu lg berat tekanannya. So, satu tepukan gemuruh utk diorang. CLAP!CLAP!CLAP!CLAP! Go Harimau Malaya,InsyaAllah rezeki kita ada pada masa akan datang.



Diam x diam, kita bertemu lg wahai bulan Ramadhan. Honestly, aku x pernah amik tahu kalendar hijrah sangat, jadi tup,tup dah nk pose dah. Tahun ni, aku tak dpt berpose kat IIUM sbb masih menjalani praktikal kat sini. X dptlah nk berbuka ramai2 ngan roomate. Dulu ingat lagi, kitorang masak nasi then beli lauk kat cafe. Kat bilik makan ramai2. Meriah sangat. Mmg kenanganlah masa tu. Jadi pose ni, mcm biasalah nasihatnyer ya, jaga percakapan, jaga perbuatan dan buatlah amal byk2. Jgn lupa sembahyang tarawih!! Oh, kena memasak lah bulan pose ni. Kena cari resipi byk2 ni kat internet sbb ayah ngan ibu balik setiap hari. Tak pasti lagi kerja habis kul berapa bulan pose ni. Harap2 x lmbt sangat.

Ah, nk post gak video ni yg sangat comei! Mori mori with SMAP! Funny and cute!




OK. Selamat Berpuasa Semua!!

Diriwayatkan dari Ibnu Abbas ra. ia berkata : Adalah Rasulullah saw. orang yang paling dermawan dan beliau lebih dermawan lagi pada bulan Ramadhan ketika Jibril menemuinya, dan Jibril menemuinya pada setiap malam pada bulan Ramadhan untuk mentadaruskan beliau S.A.W. Al-Qur'an dan benar- benar Rasulullah saw. lebih dermawan tentang kebajikan( cepat berbuat kebaikan ) daripada angin yang dikirim.
(HR Al-Bukhary )

No comments:

Post a Comment